02-11-10

KSK - Stekene Sportief: 0-2

Deze derby trok veel volk en was nog aangenaam om naar te kijken ook.


Vanaf de eerste minuten zat er schwung in de wedstrijd, Stekene ging voor de eerste periodetitel en KSK trachte verder te gaan op zijn elan van de vorige week.
Het beste voetbal kwam dan ook van de thuisploeg, Klinge combineerde aardig en legde op tijd en stond mooie patronen op de mat.
Doch het moet gezegd, de bezoekers hanteerden meer de lange bal en der was zelfs na tien minuten al een alerte doelman Nijs nodig om de nul op het bord te houden, langs de andere kant profiteerde Van Gaeveren van de aangeboden ruimte en kon zo regelmatig oprukken en gevaarlijk worden, doch de Klingse aanvallen misten spijtig genoeg die laatste pas die net niet aankwam of de afwerker van dienst die even te kort schoot.
Maar het kijkstuk bleef aantrekkelijk ondanks de nul-nul bij de rust.


De meeste mensen zaten nog in de kantine of Stekene had al gescoord: Een vrijetrap vanop de buitenkant kwam in het pak terecht, een mistasten van enkele mensen en De Maerschalk tipte de 0-1 binnen (na 46min.).
Da noemen ze een knosselgoal maar die tellen ook, De bezoekers haalden veel vertrouwen uit deze voorsprong en namen toch even het initatief met een overwicht de volgende twintig minuten.
Klinge aangewezen op de counter kwam er regelmatig uit langs zijn beide flanken, maar beet meestal zijn tanden stuk op een sterke bezoekende verdediging.
In de 75min haalde Boon een verloren bal op, toverde vanalles uit zijn schoenen, bracht voor doel waar De Ridder de 0-2 op het bord zette.
Nu was het quasi onbegonnen werk voor de thuisploeg om dit tot een goed einde te brengen, maar KSK bleef voetballen, een combinee via Van Roeyen, Van Gaeveren tot bij Pieters die op zijn Beurt D'Hollander vond, Kjell zijn schot scheerde net over doel. Nu weer een doorbraak op links via Vertenten en De Clerck, Kristof draaide het leder tussen keeper en verdediging niemand van de thuisploeg op de juiste plaats, scoren zat er voor Klinge vandaag niet in zoveel was duidelijk.
De eindstand stond op het bord, en de bezoekers konden de eerste periodetitel gaan vieren.
Volgende week uit naar Sparta Waasmunster.

Verslag Paul Reyns

08:13 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stekene sportief |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.