29-11-10

Daknam - KSK: 2-2

KSK speelde in Lokeren opnieuw een wedstrijd met twee gezichten.

Dezelfde elf spelers die vorige week het schabouwlijk spel vertolkten tegen Tielrode, stonden ook vandaag aan de aftrap. Het dient gezegd, met positiewissels voor Vertenten en Jonkers.

In de zesde minuut werd het een eerste maal spannend voor het Klingse doel. Een ingooi van Vertenten werd onderschept door een Daknamspeler, en er was een attente Nijs nodig die de nul nog op het bord hield. Maarten zou opnieuw veel werk krijgen.

Klinge slaagde er de eerste helft slechts een 4-tal minuten in om druk te zetten op de helft van Daknam. Na balverlies van Vertenten in de 17e minuut is er opnieuw een goeie Nijs om de bal te ontzetten. Helaas, de daaropvolgende hoekschop leidt tot de 1-0: de bal kan niet worden ontzet en Maarten wordt tegenvoets genomen. Het nr 11 van Daknam scoort en samen met het nr 8 zullen zij de Klingse defensie de hele eerste helft pijn blijven doen. Terwijl KSK slechts enkele schoten op doel kan bijeen voetballen, is er een mistasten van Van Gaeveren die leidt tot de 2-0 in de 27e minuut: vanuit ongeveer dezelfde hoek wordt Nijs gepasseerd. Deze eerste helft dient Nijs nog een paar maal gepast tussen te komen. De koffie zou gerust met cognac mogen worden geserveerd!

Niemand kon vermoeden dat de tweede helft van een ander kaliber zou zijn. Terwijl Daknam in de eerste helft ongeveer 10 kansen bijeenvoetbalde (tegen 3 van Klinge), zouden de thuisspelers er in de tweede helft maar in slagen om 3 maal op doel te trappen, tegen maar liefst 15 pogingen van KSK.

Deze tweede helft wordt gekenmerkt door een bezoekend elftal die laten zien wat ze waard zijn. De eerder gemelde positiewissel werd net voor de rust ongedaan gemaakt en er werd lekker gebald: druk zetten op de bal, een betere diepgang in het spel en meer gevaar voor doel. Deze instelling leidt tot gevaar voor doel van D’Hollander, Van Royen, Vertenten, De Clerck, Jonkers en Van Lierop. De Clerck scoort met het hoofd op corner van Vertenten: 2-1 in de 57e minuut. De 2-2 laat op zich wachten tot de 79e minuut: Van Lierop werkt de counter af na een dieptepas van Vertenten. Zelfs de 2-3 was mogelijk, na een vermeende penaltyfout in de 16 op Vertenten. Maar helaas: de scheids denkt er anders over en geeft Herdewel een tweede geel in de daaropvolgende actie net buiten de 16 van KSK: Herdewel rood en KSK verder met 10. KSK pakt de laatste minuten iets behoudender aan en kiest voor het punt. Het is man van de match Nijs die nog een geniepig stiftertje uit zijn doel houdt.

KSK moet tevreden zijn met een punt op basis van de eerste helft. De ploegen waarbij nog aansluiting is te vinden, worden kleiner in aantal.

Verslag: CS

08:53 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: daknam |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.