13-12-10

KSK - Kieldrecht: 2-6

Pijnlijke maar terechte nederlaag voor oranje blauw in deze grensderby.

Michelet en Bracke moesten aan de bak met een hertekende defensie, door de afwezigheid van Herdewel en Van Gaeveren. De eerste helft werd gekenmerkt door twee maal twee vergelijkbare doelpunten. De 0-1 in de 3e en de 0-2 in de 7e minuut werden gekenmerkt door slordig balverlies centraal waarbij telkens een bezoekende aanvaller alleen voor doelman Nijs opdook, met het gekende resultaat. Maarten zou de komende minuten nog enkele malen aan de bak moeten.

Als in de 22e minuut Vertenten foutief wordt gestopt op weg naar het doel, hopen de thuissupporters op iets anders dan de getoonde gele kaart. Bijna onmiddellijk erna volgt een lichte overtreding aan de overzijde, de vrijetrap zal afwijken op de muur en net onder de lat binnen gaan: 0-3 in  de 26e minuut. De 0-4 is zoals gezegd vergelijkbaar: een afgeweken vrije trap na een vermijdbare overtreding in doel: 0-4 in de 28e minuut. De supporters trekken op het halfuur massaal naar binnen om zich te verwarmen.  Ze zien vanuit de kantine De Vet voorzetten op rechts en D’hollander aan de eerste paal de doelman verschalken: 1-4 in de 35e minuut en meteen de ruststand.

In de tweede helft komt Pieters Janssens vervangen. Hij ziet meteen Kieldrecht voorlangs naar doel trappen en Klinge de deklat treffen: Kieldrecht en Klinge verwennen de neutrale supporters. Die weinige neutrale supporters zien ook Van Roeyen in de 49e minuut voorlangs trappen, en in de 61e minuut balverlies lijden, waardoor een bezoekende aanvaller alleen voor doel komt en de 1-5 op het bord zetten. Enkele minuten erna slaagt Kieldrecht erin de paal te treffen en in de herneming binnen te trappen: 1-6 en Kieldrecht –voor zover dat nog niet het geval was- op rozen.

In de 67e minuut tikt Van Lierop nog een voorzet van Pieters binnen, maar de laatste 20 minuten zijn nog voor de bezoekers. Vanuit hun zetel kunnen ze naar hartelust counteren en de score opdrijven. Met nog enkele malen alleen voor doel op te duiken, slagen ze daar echter niet in. Nijs mag tijdens een van die fases van geluk spreken dat de scheids geen rood toont na het foutief stoppen van de tegenstander.

Verslag CS

08:36 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kieldrecht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.