28-03-11

KSK - Tielrode

KSK houdt drie belangrijke punten thuis!
In een wedstrijd waar alweer geschoven moest worden met de pionnen, waren Herdewel en Van Mullem geschorst, Vertenten en Van Lierop geblesseerd. Clubicoon Van Puymbroeck nam dan weer een prachtige beslissing door enkele dagen vervroegd uit Nepal terug te keren. Volgens de Kalfse Krant stond echter ook Tielrode verre van compleet: strijden met gelijke wapens dus!
In de eerste helft trok Klinge het laken onmiddellijk naar zich toe. In de eerste twintig minuten beperken de kansen zich weliswaar tot schoten op doel van De Clerck (3 maal) en D’Hollander en een kopkans van De Clerck op vrije trap van Kegels. Kegels zal kort hierna uitvallen met een spierblessure.
In de 23e minuut echter, is D’Hollander veel efficiënter op aangeven van een actieve Verbraeken op de flank, en zet de 1-0 op het bord. Gelukkig blijven de spelers van oranje blauw druk naar voor uitoefenen en kansen creëren: Ook Pieters en nog steeds De Clerck blijven de bezoekende doelman op de proef zetten.
In de 34e minuut schrikken de thuissupporters bijna van een owngoal van Van Roeyen na een ongelukkige deviatie in de eigen zestien. Met uitzondering van anderhalve kans is Tielrode in de eerste helft onmondig. De 40e minuut zorgt diezelfde Glen voor de 2-0, na een mooie vrije trap. Klinge met een gerust gemoed de rust in.

De tweede helft zien de talrijke supporters een kantelende wedstrijd. Klinge kiest ervoor om Tielrode te laten komen en de bezoekers slagen er ditmaal in om wel een aantal kansen bijeen te voetballen, hoewel de meeste richting en doel missen. Enkel op een goeie kopkans moet Nijs een prachtige redding uit de mouwen schudden. De aanvallers van Klinge zitten veel minder in de wedstrijd en er vallen geregeld onnodige gele kaarten voor protest en dergelijke (o.a. Jonkers, Van Gaeveren, De Clerck en D’Hollander pakken geel). Misschien moeten de spelers volgend jaar hun verantwoordelijkheid hiervoor maar nemen om het eerste elftal de grote schorsingslast van dit jaar te ontzien. Een denkoefening voor het bestuur…
Een goeie kans voor Tielrode in de 65e minuut, nadat Glen naar het centrum uitverdedigd, is het sein voor Klinge om terug de wedstrijd in handen te pakken: Verbraeken en D’Hollander voetballen samen terug een paar kansen bijeen, De Clerck en Pieters creëren voor zichzelf de kansen.
Een tien minuten voor tijd komt De Keyser een goeie Verbraeken vervangen, waar een applausvervanging op zijn plaats was geweest. Ook De Keyser zal nog degelijk werk verrichten op de flank. Het is De Clerck die zijn goeie wedstrijd, op basis van een zeer goeie eerste helft, ziet bekroond met de 3-0: prachtig afgewerkt op een goeie counter. Het laatste wapenfeit is de invalbeurt van De Vet na een goeie opwarming samen met Van Duyse.
Klinge doet aldus een goeie zaak en raapt onderweg best nog eens 3 punten op om mathematisch zeker te zijn!
Verslag CS

08:42 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tielrode |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.