04-04-11

KSK - Doorslaar: 3-1

Engelse wedstrijd In het Omer Verbraekenstadion

 

Klinge en Doorslaar, in de kleuren van Burnley FC, maakten er een aangenaam kijkstuk van: Veel inzet, veel loopvermogen, veel duels en veel kansen. Beide ploegen voetbalden in de eerste helft ruim twaalf kansen bij elkaar.

De niet zo talrijke supporters zagen in de eerste minuut al een vermeende strafschopfout op De Clerck, maar de scheids liet duidelijk verstaan dat er verder moest worden gespeeld. Tony Pollet had op voorhand verwittigd dat Doorslaar massaal naar voor komt bij stilstaande fases. Zo ook bij de eerste corner van Doorslaar: alle grote mannen tot aan de Klingse zestien om het duel aan te gaan. Maar bij die eerste corner worden ze er ook koud op gepakt: Klinge ontzet de bal, Verbraeken doet er het lijntje mee af en geeft een strakke voorzet naar D’Hollander: 1-0 in de 8e minuut. Een ietwat vergelijkbare fase in de elfde minuut, waar Verbraeken helaas niet kan afwerken op voorzet van De Clerck. Na een twintigtal minuten doet Nijs iets wat we hem nog niet veel hebben zien doen, zijnde een mistasten op een voorzet vrije trap. Misschien zat de zon er voor iets tussen…?

In de 26e minuut doet Doorslaar iets wat Klinge niet had verwacht, nl een vrije trap breed leggen ipv op doel, en na eengedevieerd schot lag de bal in the back of the net: 1-1.

Het sein voor D’Hollander om zich nogmaals te tonen: Kjell creëert voor zichzelf de kans en de voorsprong stond bijna weer op het bord. Het spel blijft op en neer gaan en ook Doorslaar blijft druk naar voor creëeren: Laureys, Blancquart en Vervaet spelen elk een berewedstrijd. Nijs moet voor hen enkele malen nog stevig en goed tussenkomen. De andere goalie heeft wat meer geluk als Verbraeken op de lat schiet op aangeven van Herdewel.

De tweede helft wordt op gang gefloten zonder de supporters, die de laatste 5 km van Vlaanderens Mooiste op tv blijven volgen en Nick Nuyens naar de overwinning zien spurten.

Na diens overwinning is het de beurt aan de Clerck die in de 51e minuut enkele Doorslaarverdedigers passeert en de 2-1 voorbij de goalie schiet. Hoewel Doorslaar de hele wedstrijd met veel inzet blijft spelen en in de tweede helft  alleen al een tiental kansen bijeen speelt, is het Klinge die het scherpst voor de dag komt door het spel te spelen waar ze zo goed in zijn: counteren. Van Duyse kiest zijn momenten tussen de 61e en de 70e minuut: eerst door foutief te worden gestopt als hij de laatste man voorbij is, later door Dekeyser te lanceren met een prachitige doorsteekpass: 3-1 en tevens de eindstand. Een eindstand omdat Nijs zich voor alle ballen gooit en omdat de scheids niet wil weten van strafschop omdat Dekeyser zijn actie vanop de eigen helft ziet afgestopt in de zestien. Misschien had Doorslaar vandaag wel meer verdiend?

Volgende week verplaatsing naar Moerbeke: kan Klinge opnieuw stunten tegen de leider? Verslag: CS

08:04 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: doorslaar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.