26-09-11

KSK - St-Gillis-Dendermonde: 1-2

Het begin van de partij was zeer evenwichtig met af en toe vloeiende combinaties aan beide kanten. Maar het geleverde spel resulteerde niet in grote doelkansen. De eerste echte poging op doel was voor de thuisploeg. Na een corner voor St-Gillis Dendermonde werd de bal ontzet en KSK Klinge ging met een snelle counter op zoek naar de openingstreffer,  maar het schot van Van Lierop stuitte op de doelman. Daarop reageerde Dendermonde onmiddellijk met een schot van afstand , maar Maarten Nijs klemde de bal makkelijk. Omstreeks de 25ste minuut kwam de thuisploeg nog eens opzetten met vlot samenspel en  David Verschueren trapte naar goal , maar zijn schot was gekraakt. KSK Klinge leek de match relatief onder controle te hebben en St-Gillis leek niet bij machte te zijn om doelkansen te creëren. Toch waren het de bezoekers die eerst op voorsprong kwamen na  een doorsteekpass waarop Verhulst de bal mooi over de Klingse keeper in de verste hoek plaatste. Klinge moest reageren en dat deden ze ook. Met enkele snelle aanvallen probeerden ze de aansluitingstreffer te maken , maar na kansen voor Verschueren en Theunis moesten de spelers  gaan rusten met 0-1.

Na de rust kwam KSK Klinge meer en meer druk zetten en dat leidde tot doelpogingen. Maar toch kwam het eerste grote gevaar van de bezoekers. De bal werd achter de verdediging van de thuisploeg gelegd en de spits van St-Gillis Dendermonde schoot hem naast de keeper binnen , maar gelukkig voor KSK Klinge werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks de waarschuwing bleef de thuisploeg aanvallend voetballen en na een fout op Van Lierop in de 16 mocht KSK Klinge een strafschop nemen en die werd rustig omgezet door een goed spelende Kjell D’Hollander. Maar de spelers van Klinge beseften dat 1-1 niet voldoende was en dus bleven ze offensief spelen met enkele kansen als gevolg. Een snelle omschakeling na een corner van St-Gillis Dendermonde leverde nog een kans op voor de thuisploeg. De bal werd weggewerkt richting Theunis en die stak Verschueren diep , Herdewel was gevolgd en trapte de bal op de uitstekende keeper van de bezoekers. St-Gillis Dendermonde kwam niet meer in het spel voor en Klinge bleef kansen creëren , maar slaagde er niet het leer in het mandje te leggen. En dan is er een cliché in het voetbal dat zegt dat je het deksel op de neus krijgt als je de kansen zelf niet afmaakt en dat was nu ook het geval. Een razendsnelle counter van de bezoekers over de rechterflank resulteerde in een prachtige voorzet en de spits moest niets anders doen dan er zijn hoofd tegen zetten en dat deed hij. De bal verdween in de verste hoek. 1-2 was het pijnlijke eindresultaat van de match waarin de ploeg met de betere kansen het verzuimde de bal in de goal te trappen en  de bezoekers heel efficiënt afwerkten.

Verslag: Jordy Ferket

08:56 Gepost door KSK KLINGE in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sint-gillis-dendermonde |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.